Україна приєдналася до нової міжнародної угоди - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна приєдналася до нової міжнародної угоди - що варто знати

Україна приєдналася до нової міжнародної угоди - що варто знати
Джерело:  online.ua

Україна, Польща та Литва узгодили створення так званого "Люблінського трикутника" - нового формату співпраці. Міністри закордонних справ країн зустрілися для переговорів у вівторок, 28 липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву польського дипломата Яцека Чапутовича.

За його словами, нова платформа співпраці надасть нові можливості для контактів поміж державами.

"Завдяки введенню певних механізмів співпраці ми зможемо реалізовувати наші цілі зі сталого участі в розвитку Східного партнерства, ефективної боротьби з пандемією коронавірусу, підтримки європейських та євроатлантичних устремлінь України та зв'язків цієї країни з Ініціативою трьох морів. Ми плануємо діяти також у сфері економіки", - пояснив міністр.

Водночас його український колега Дмитро Кулеба наголосив, "Люблінський трикутник" може стати форматом, який посилить Європу та безпосередньо Україну. Київ також зацікавлений у співпраці пози питаннями лише самої оборони.

"Я запевняю вас, що наша співпраця буде розширятися, не обмежуючись питаннями оборони. Ми будемо говорити й про економіку", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, Кулеба вирушив до Польщі напередодні. У перший день візиту, 27 липня, він зустрівся з Чапутовичем та обгвоорив співпрацю між державами для зміцнення кожної сторони.

Напередодні тристоронніх переговорів Кулеба також окремо зустрівся з очільником МЗС Литви Лінасом Лінкявічюсом.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба поділився з українськими громадянами важливими даними — він заявив, що розшифровування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані літака МАУ пройшло успішно. Інші подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?