Україна приєднується до зони роумінгу ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна приєднується до зони роумінгу ЄС

Україна приєднується до зони роумінгу ЄС
Джерело:  online.ua

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що ЄС приєднує Україну до зони власного роумінгу.

Джерело: Twitter-сторінка Урсули фон дер Ляйєн

Що дасть Україні приєднання до зони роумінгу ЄС

Ми введемо Україну в нашу європейську вільну зону роумінгу. Настав час це зробити, - наголосила Урсула фон дер Ляйєн.

Після Ради асоціації Україна-ЄС за підсумками засідання 5 вересня ЄС підкреслив своє зобов’язання вивчити можливості для довгострокової домовленості про скасування плати за роумінг між ЄС та Україною.

Ми дамо можливість Україні максимально використати її потенціал. Спираючись на успіх шляхів солідарності для забезпечення безперебійного доступу до єдиного ринку, - зазначила голова Єврокомісії.

14 вересня Урсула фон дер Ляйєн має прибути з візитом до Києва.

Ми будемо розширювати можливості України, щоб максимально використовувати її потенціал. Спираючись на успіх смуг солідарності, ми забезпечимо безперешкодний доступ до єдиного ринку. Включення України в нашу зону Європейського вільного роумінгу. Сьогодні я їду до Києва, щоб обговорити все це з президентом Володимиром Зеленським, - зазначила голова Єврокомісії.

За словами фон дер Ляйєн, наразі Єврокомісія буде просувати екстрені заходи з подолання енергетичної кризи, включаючи податок на непередбачені витрати для деяких енергетичних компаній і обов'язкові цілі щодо скорочення споживання в години пік.

Голова Єврокомисії зазначила, що Кремль "активно маніпулює" енергетичним ринком блоку, тому крім надзвичайних заходів Брюссель працює над перебудовою своїх енергетичних ринків, щоб зламати "домінуючий вплив" ціни на природний газ на вартість електроенергії.

Фон дер Ляйєн передбачила, що ескалація енергетичної війни з Росією стане випробуванням для ЄС. На найближчі місяці "це не тільки війна, розв'язана Росією проти України. Це війна з нашою енергією, війна з нашою економікою, війна з нашими цінностями та війна з нашим майбутнім.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?