Україна просить Болгарію надати винищувачі МіГ-29
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна просить Болгарію надати винищувачі МіГ-29

Україна просить Болгарію надати винищувачі МіГ-29
Джерело:  online.ua

В Міноборони закликали Болгарію приєднатися до інших країн та надати Україні винищувачі МіГ-29.

Джерело: БНТ Новини

МіГ-29 для України

Речник Міноборони України Юрій Сак закликав надати Україні радянські винищувачі МіГ-29, що є на озброєнні у Болгарії.

Сак сказав, що це зможе посилити українські Повітряні сили.

Він заявив, що Україна дякує Польщі та Словаччині, які на даному етапі уже вирішили відправити 15 літаків МіГ-29 із запчастинами.

 Ці літаки, безумовно, ефективно використовуватимуться нашими ВПС. Вони покращать їх можливості, тому ми закликаємо всі інші країни, включно з Болгарією, також розглянути можливість посилити українські ВПС шляхом відправлення нам того літака, який у вас є, – прокоментував Юрій Сак.

Юрій Сак зазначив, що Україна потребує винищувачі, оскільки йде активна підготовка до майбутнього весняного контрнаступу, а також веде важкі бої в Бахмуті та Авдіївці.

Кожного дня ми вбиваємо 900-1000 російських солдатів. Їм абсолютно байдуже на життя своїх військовослужбовців. Вони використовують їх як гарматне м’ясо. Звичайно, це війна, і ми також маємо втрати. Але наша тактика – ми максимізуємо втрати ворога, мінімізуючи свої, – зазначив Юрій Сак.

Ситуація з винищувачами у Болгарії

Відомо, що у Болгарії є мінімум 12 винищувачів МіГ-29.

Повідомляється, що ще у квітні минулого року Болгарія неодноразово заявляла, що не може надати свої літаки, оскільки їх льотний ресурс вичерпується через відсутність запчастин.

В жовтні 2022 року повідомлялося, що країна терміново шукає винищувачі у тимчасову оренду на декілька років, оскільки ризикує залишитись без літаків взагалі.

До кінця року вісім болгарських винищувачів МіГ-29 повинні вивести з експлуатації, а ремонт двигунів, проведений Польщею так і не відбувся.

Зараз ведуться активні переговори зі Швецією, Францією та Ізраїлем щодо надання Болгарії винищувачів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?