Україна просить у США більше систем ППО через можливі удари РФ по інфраструктурі взимку
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна просить у США більше систем ППО через можливі удари РФ по інфраструктурі взимку

Україна просить у США більше систем ППО через можливі удари РФ по інфраструктурі взимку
Джерело:  online.ua

Україна переробила список пріоритетної зброї і хоче отримати від США системи протиповітряної оборони, оскільки Росія, ймовірно, активізує ракетні удари по інфраструктурі взимку.

Джерело: Politico

Пріоритетною зброєю для України є ППО

Видання повідомляє, що на фоні контранступу України, Київ переробляє свій список бажаної зброї від західних країн.

На першому місці в їхньому списку — нова протиповітряна оборона через побоювання, що Володимир Путін посилить ракетні атаки на цивільні об’єкти, коли його лінії фронту впадуть, - зазначють автори.

Колишній глава НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Україна змогла запобігти більшості російських атак, але можна очікувати посилення російських ракетних атак проти критично важливої української інфраструктури найближчими тижнями.

Нам потрібно доставити всі засоби, необхідні українцям для захисту від цих ракетних атак з боку Росії, - сказав він.

У пакет військової допомоги адміністрації Байдена на суму 625 мільйонів доларів, оголошений нещодавно, не було включено жодних нових засобів протиповітряної оборони.

Проте до листопада Київ планує отримати дві передові зенітно-ракетні системи NASAMS, повідомили представники Міністерства оборони. Системи можуть збивати безпілотники, ракети та гелікоптери.

Проте є занепокоєння, що ці системи разом із ще шістьма, які планується укласти за контрактом і поставити в майбутньому, не прибудуть достатньо швидко, щоб надати Україні необхідне повітряне прикриття.

Перші два NASAMS цієї осені не є достатньою протиповітряною обороною. Ми не говоримо про Стінгери. Ми говоримо про те, що має середній і вищий діапазони, — сказав один український радник, який побажав говорити анонімно.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?