ЗСУ знищили 60% запущених по Україні іранських дронів — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили 60% запущених по Україні іранських дронів — Генштаб

ЗСУ знищили 60% запущених по Україні іранських дронів — Генштаб
Джерело:  online.ua

У ніч на 6 жовтні українська ППО знищила 9 із 12 іранських дронів-камікадзе “Шахід-136”. Загалом в РФ використала 86 цих БПЛА, 60% з яких було знищено.

Джерело: брифінг заступника начальника головного оперативного управління генштабу ЗСУ Олексія Громова

Минулого тижня на брифінгу я повідомляв, що було збито 10 із 29 дронів, тобто третину від застосованих дронів. Сьогодні я наголосив, що було збито 60%. Ми вдосконалюємо свою протиповітряну оборону, враховуючи тактико-технічні літальні апарати противника. Насамперед ці дрони мають меншу швидкість в порівнянні з ракетами, відповідні інші засоби вогневого ураження. Сьогодні під час збиття безпілотних засобів було застосовано як авіацію, як ППО, так і стрілецьку зброю. Ми не зупиняємося на даній цифрі, а вдосконалюємо як побудову протиповітряної оборони, так і вдосконалюємо способи і варіанти протидії противнику, - сказав він.

Він додав, що дрони-камікадзе противник застосовує з південних напрямків і з півострова Крим. В Головному управлінні була оперативна інформація, що не включається доставка цих дронів на територію Білорусі.

Ця ситуація відстежується. Система протиповітряна оборона скорегована з урахуванням викликів і загроз з боку противника. Цілі, які вибирає противник це і військові цілі і цивільна інфраструктура.

Нагадаємо, що у ніч на 5 жовтня війська РФ атакували Україну іранськими БПЛА. На півдні ЗСУ збили 6 із них. Також дронами атакували Білу Церкву на Київщині, відомо про 6 влучань, пошкоджені об’єкти інфраструктури, є постраждалий.

Загалом за добу 5 жовтня війська РФ завдали 9 ракетних та 6 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Понад 27 населених пунктів постраждали від ударів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?