Мобілізація в РФ ще більше зашкодить російській економіці — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мобілізація в РФ ще більше зашкодить російській економіці — ЗМІ

Мобілізація в РФ ще більше зашкодить російській економіці — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Плани Путіна мобілізувати 300 тисяч резервістів, а також виїзд з РФ вже понад 360 тисяч чоловіків до Грузії та Казахстану матиме негативний вплив на економіку РФ, адже країна немає плану, як замінити фахівців з багатьох галузей.

Джерело: Politico

Мобілізація може добити російську економіку

У виданні зазначають, що чим більше Кремль мобілізує, тим більше чоловіків намагатимуться покинути країну, і це має величезні наслідки для всіх робочих місць у Росії, а отже, і для економіки.

Оскільки РФ вже залишили близько 360 000 чоловік, які вирушили до Грузії та Казахстану, критичні для функціонування суспільства сектори — від заводів до інтернет-провайдерів — знаходяться під загрозою серйозних збоїв. І у Росії немає жодного плану вирішення цього питання.

 У серпні понад 260 000 росіян в’їхали до Грузії — порівняно з 45 000 у серпні 2021 року. А за шість днів після оголошення Путіним мобілізації майже 100 000 росіян в’їхали в Казахстан із заброньованими рейсами до таких країн, як Туреччина та Об’єднані Арабські Емірати.

Видання зазначає, що Путіну цілком можливо вдасться мобілізувати 300 000 резервістів, але як мобілізація, так і втеча такої кількості людей, створять ще одну проблему — відсутність кваліфікованих працівників у кожному секторі.

Мобілізація відбувається випадково, і тому вона вдарить по економіці. Можливо, не в перший день, але економіка не може просто так працювати без цих чоловіків і людей, які втекли, - каже колишній постійний секретар міністерства оборони Фінляндії, генерал-лейтенант у відставці Арто Рятю.

Видання вказує на те, що в Росії немає системи, яка б забезпечувала безперервність роботи критично важливих галузей на випадок війни.

Ми вже спостерігаємо величезний витік мозку. Найкращі люди їдуть із Росії. Вже цієї весни країну залишили десятки тисяч технічних фахівців. І уряд не має плану, як замінити цих людей, - сказав професор економіки в університеті Турку в Фінляндії Карі Люхто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?