Кремль готується жорстко придушувати протести проти мобілізації
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль готується жорстко придушувати протести проти мобілізації

Кремль готується жорстко придушувати протести проти мобілізації
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Головного управління розвідки Міноборони України, військово-політичне керівництво РФ вже готує правоохоронців та силовиків до жорсткого придушення протестів проти мобілізації.

Джерело: Telegram-сторінка ГУР Міноборони

РФ охопили масові протести проти кремлівської мобілізації

У відповідь на посилення громадських протестів проти оголошеної Кремлем так званої часткової мобілізації влада РФ вже готує спецпідрозділи для жорсткого придушення мітингів.

При цьому мобілізованим росіянам гостро не вистачає спальних місць, їжі, форми та грошей.

Наприклад, в рамках проведення мобілізаційних заходів на території Омського танкового інженерного інституту планувалось розміщення 6 тис осіб.

Втім до 30 вересня до інституту фактично прибуло 9 тис мобілізованих. Було повідомлено, що до 1 жовтня прибудуть ще 2 тис мобілізованих.

Для усіх немає спальних місць, вбиралень, вояки хворіють, але їм не надається допомога.

Комісари вже скаржаться на "значні складнощі при проведенні мобілізації". За його словами, "люди відключають домофони та не відчиняють двері". В результаті 27 вересня зі 170 повісток було вручено лише 16, а 28 вересня зі 180 – 10.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, протягом останніх кількох тижнів надійшло понад 2 тис звернень щодо здачі в полон російських військових.

Юсов зазначив, що різке зростання звернень спостерігалось після успішного контрнатсупу ЗСУ на Харківщині та після оголошення часткової мобілізації в РФ.

Тоді почали телефонувати вже не просто солдати, які перебувають на території України в рамках окупаційної армії, а й ті, яких або тільки-тільки мобілізували, і вони ще на території РФ перебувають, або їхні родичі, або навіть люди, які підозрюють, що можуть бути мобілізовані, і про всяк випадок уточнюють інформацію. За кілька тижнів у нас уже понад 2 тисячі таких звернень, - зазначив Юсов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?