Україна просить у США ракети JASSM для F-16 — Forbes
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна просить у США ракети JASSM для F-16 — Forbes

Україна просить у США ракети JASSM для F-16 — Forbes
Джерело:  online.ua

Україна просить у США ракети JASSM, які сумісні з F-16. Це ракета класу повітря-земля, призначена для ураження ППО, бункерів, мостів.

Джерело: Forbes

Україна просить у США ракети JASSM

Щоб повернути Крим, Україна запросила до F-16 крилаті ракети JASSM з дальністю 370 і 980 км/

Уточнюється, що винищувачі F-16 не сумісні з ракетами Storm Shadow або SCALP, проте сумісні з JASSM.

Видання наголошує, що поєднання F-16 із JASSM надасть українській авіаціії можливість подвоїти потужність глибокого удару та звільнити «Кримський півострів від дев'яти років російської окупації».

Аналітикиня Брінн Теннхілл вважає, що зазначене поєднання літаків і ракет дуже важливе.

Це може мати вирішальне значення для довгострокового плану повернення Криму і забезпечення значно менших втрат в особовому складі.

З F-16 Україна також отримає основну західну протиавіаційну ракету класу "повітря-повітря" AGM-120 дальністю до 120-180 км. Вона значно перевищує дальність російських Р-27 (до 95 км), що використовуються більшості російських винищувачів.

F-16 можуть використовувати протикорабельні ракети AGM-84 дальністю до 280 км, що може бути суттєвою загрозою для російського флоту в окупованому Криму.

Американський винищувач має широкий асортимент високоточних ракет класу повітря-земля від відносно маленьких AGM-65 до AGM-158. Вони призначені знищення цілей різного розміру – від танка до штабних пунктів управління. А головне – на відміну від радянських ракет «повітря-земля», вони є високоточними і гарантують знищення мети.

Нова зброя може відтіснити російську авіацію від лінії фронту та ефективно знищувати ворожу техніку як за допомогою F-16, так і штурмової авіації.

Що відомо про JASSM

JASSM – американська високоточна крилата ракета класу «повітря — поверхня», розроблена корпорацією Lockheed Martin. Призначена для ураження важливих, високозахищених стаціонарних і цілей, що переміщуються, в будь-яких метеоумовах і в будь-який час доби, з дистанцій поза зоною дії засобів ППО супротивника.

Створена з використанням технологій малої радіолокаційної помітності.

Розроблено модифікацію AGM-158 JASSM-ER (AGM-158В), яка відрізняється від базової версії ракети збільшеними паливними баками, а також більш економічним двоконтурним турбореактивним двигуном.

За рахунок цих поліпшень JASSM-ER зможе вражати цілі на відстані до 980 кілометрів від місця пуску.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?