Україна проведе невідкладні переговори з Росією про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна проведе невідкладні переговори з Росією про Донбас

Україна проведе невідкладні переговори з Росією про Донбас
Джерело:  online.ua

Представники країн "нормандської четвірки" незабаром проведуть нові переговори з приводу ситуації на Донбасі. Радники державних лідерів сконтактуються за допомогою відеозв'язку вже у п'яницю, 13 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням виступ заступника голови ОПУ Ігоря Жовкву на радіо.

За його словами, перш за все сторони обговорять активізацію роботи на рівні Тристоронньої контактної групи.

"Після саміту лідерів країн Нормандського формату у грудні минулого року пройшов певний час, але це не означає, що робота не велася. Нормандський формат існує не лише на рівні лідерів – активно комунікують між собою радники президентів. Запланована відеоконференція радників Нормандського формату відбудеться вже завтра", - пояснив Жовква.

Він додав, українська сторона зацікавлена у пришвидшенні переговорного процесу за допомогою конструктивних кроків, плану дій, розробленому спеціально для представлення в ТКГ.

"Нам необхідно активізувати процес і в ТКГ, і спонукати Росію виконати ті зобов’язання та домовленості, які вона брала на себе", пояснив Жовква.

Він додав, президент Володимир Зеленський перебуває у постійному контакті з лідерами формату для втілення планів.

Також Київ зацікавлений у відновленні посади спецпредставника Держдепу США з питань України.

"Він (Жовква - ONLINE.UA) укотре наголосив, що Україна в повному обсязі виконує взяті на себе зобов’язання в межах ТКГ та Нормандського формату, але для досягнення миру потрібен рух назустріч іншої сторони. І в цьому Україна розраховує на підтримку міжнародних партнерів", - підкреслили в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президента Володимира Зеленського бачить можливість тиску на окупаційний режим Росії в захопленому Криму. Представник лідера у регіону Антон Кориневич пояснив це проблемами Кремля з водозабезпеченням півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?