Україна провела термінові переговори через ситуацію на Донбасі - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна провела термінові переговори через ситуацію на Донбасі - що варто знати

Україна провела термінові переговори через ситуацію на Донбасі - що варто знати
Джерело:  online.ua

Тристороння контактна група провела невідкладні переговори у середу, 9 вересня. Приводом для того стали кілька ультиматумів окупаційного режиму, спрямованих проти українських сил на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, переговори тривали у форматі відеоконференції.
Бойовики нещодавно звинуватили командування в облаштуванні позицій неподалік від населеного пункту Шуми, це нібито сталося вже після узгодження нового перемир'я, що заборонило подібне.

Під час обговорення звинувачень представники місії ОБСЄ встали на сторону України. Спостерігачі підтвердили відсутність будь-яких робіт над позиціями з української сторони не тільки після домовленостей, а взагалі з 5 липня до 2 вересня.

"Це факт, викладений у нашому звіті від 5 вересня цього року", - цитує офіс голову СММ в Україні Яшара Халіта Чевіка.

На переговорах сторони узгодили спільно проінспектувати згаданий район, учасником цього стане також представник ОБСЄ.

"Сьогоднішній день дає нам надію, що режим припинення вогню буде виконуватися й надалі усіма сторонами. З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і в рамках Нормандського формату, які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей", - наголосив Леонід Кравчук, керівник української делегації.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики окупаційного режиму нещодавно ставили Україні кілька ультиматумів та оголосили готовність знищити вогнем "нові" позиції. Вони анонсували обстріл по позиціях українських військ на 10:00 у середу, 9 вересня, однак пізніше закликали до переговорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?