Окупанти шокували новими планами щодо Донбасу - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти шокували новими планами щодо Донбасу - що варто знати

Окупанти шокували новими планами щодо Донбасу - що варто знати
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на Донбасі виступив з новою заявою щодо свого ультиматуму про обстріли позицій ЗСУ. Бойовики вирішили змінити терміни його виконання та не атакувати українські сили у зазначений день. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви маріонеток так званої "ДНР".

За оголошенням ватажків угрупування, вони пропонують провести позачергові переговори Тристоронньої контактної групи у середу, 9 вересня.

Що цікаво, раніше вони анонсували обстріл по позиціях українських військ на 10:00 у згаданий вище день. Удар мав бути завданий по ділянках біля населеного пункту Шуми.

Окупаційний режим звинуватив Об'єднані сили в облаштування там позицій після 22 липня — коли сторони в ТКГ узгодили новий режим припинення вогню.

"Вчора ми направили додаткові матеріали, що підтверджують факт проведення українською стороною після 22 липня 2020 рік робіт зі створення нових траншів в районі населеного пункту Шуми. Однак, до теперішнього часу представники даної міжнародної організації не врахували спрямовані нами дані, посилаючись при цьому на відомості зі своїх звітів", - оголосили в "ДНР".

Спостерігачі місії ОБСЄ до того звітували, що під Шумами жодних змін у позиціях ЗСУ не було — не тільки після 22 липня, а й взагалі з початку цього місяця.

Нагадаємо, перемир'я на Донбасі триває з опівночі 27 липня, з того часу в регіоні зафіксували лише одне загострення — бойовики обстріляли ЗСУ, один військовослужбовець загинув. Українські сили відповіли вогнем, однак втрати противника невідомі.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно окупанти Донеччини виступили з шокуючими погрозами про планові обстріли українських позицій. Ватажок-маріонетка окупаційного режиму Денис Пушилін призначив нову дату порушення перемир’я — старий ультиматум позначав ранок 7 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?