Україна різко відповіла на звинувачення Путіна щодо газу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна різко відповіла на звинувачення Путіна щодо газу

Україна різко відповіла на звинувачення Путіна щодо газу
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Оператора ГТС Сергій Макогон заявив, що Українська газотранспортна система готова нарощувати обсяги транзиту газу з Росії до Європи. За словами чиновника, наших потужностей вистачить, щоб перекрити потужності скандального російського газогону "Північний потік-2".

Джерело: Фейсбук-сторінка Сергія Макогона

Очільник ГТС України відреагував на заяви Путіна щодо транзиту газу

Макогон розніс вщент маніпуляції російського керівництва про те, що "Газпром" нібито наростив поставки через Україну. Як стверджує останній, це абсолютна брехня, оскільки з початку поточного року поставки скорочувалися 3 рази. Директор ГТС стверджує, що російський монополіст не використовує ті потужності, які вже оплачені, і його поведінка заслуговує на особливу увагу Євросоюзу на тлі зростання біржових цін.

"Україна готова транспортувати додатково значні обсяги газу, які перевищують потужність "Північного потоку-2",– наголосив Сергій Макогон.

Що важливо розуміти, нещодавно очільник Кремля Володимир Путін почав скаржитися, що нібито не можна збільшувати транзит через ГТС України, оскільки "якщо тиск збільшити, то вона лусне взагалі". Окрім того, офіційна Москва заявив про потенціал для нарощування транзиту газу до Європи в обхід України.

Як уже згадувалося раніше, "Газпром" вчергове відмовилася бронювати додаткову потужність для транзиту газу через Україну на серпень, саме тому частина потужностей української ГТС виявилася незатребуваною.

"Баланс газового ринку Європи стає все більш напруженим через падіння поставок зрідженого природного газу. А через планові ремонти знижуються і поставки трубопровідного газу. Як наслідок – закачування до підземних сховищ перебувають на мінімальних значеннях, що вже не залишає сумнівів в тому, що нову зиму Європа зустріне з напівпорожніми підземними сховищами газу", - попереджають експерти.

Читайте також:

  • У Путіна назвали дві умови для збільшення транзиту газу через Україну.

  • Єврокомісія назвала декілька сценаріїв щодо енергетичної безпеки України.

  • Путін публічно звинуватив Україну у крадіжці російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?