Путін публічно звинуватив Україну у крадіжці російського газу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін публічно звинуватив Україну у крадіжці російського газу

Путін публічно звинуватив Україну у крадіжці російського газу
Джерело:  online.ua

13 жовтня очільник Кремля Володимир Путін почав стверджувати, що в Україні відкачують з підземних сховищ газ, призначений для європейських покупців. З такими звинуваченнями він виступив під час пленарного засідання Російського енергетичного тижня.

Джерело: сайт Кремля

Путін бідкається, що в Україні відкачують російський газ

"Криза енергетична через що почалася в 2008 році з Україною? Ми вимагали, щоб нам газ наш віддали – не віддають, вони вже самі почали його споживати. Зараз вже йдуть... там деякі безвідповідальні політики в Україні говорять, що треба би націоналізувати цей газ, який знаходиться в підземних сховищах України, який їм не належить. І що ми зараз спостерігаємо? Почалася поступова відкачка з підземних сховищ газу в Україні цими операторами приватними, в тому числі іноземними операторами", - заявив Володимир Путін.

За словами очільника Кремля, РФ, мовляв, абсолютно готова збільшувати поставки газу – однак необхідно, щоб були відповідні заявки.

Окрім того, російський президент традиційно почав скаржитися на те, що збільшення поставок може бути небезпечним. Путін бідкається, що "зношеність ГТС України становить десь 80-85%, для того щоб зберігати або збільшувати прокачку, потрібно привести цю систему до нормального стану", тому що якщо труба "лусне", то Європа залишиться без цього маршруту.

Не можна також не згадати про те, що 13 жовтня команда глави РФ Володимира Путіна заявила, що російськав влада готова збільшити транзит газу через Україну, якщо Європейський Союз збільшить закупівлі, а українська влада запропонує конкурентні умови транзиту. З такою заявою виступив незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков.

"Щоб щось транспортувати через Україну, потрібно, щоб це хтось купив, і це якраз наші покупці в Європі", – зазначив представник Путіна.

Читайте також:

  • Почалося заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2».

  • Німеччина висунула РФ нову вимогу щодо Північного потоку-2.

  • Вітренко розповів, як Росія може позбавити Україну транзиту газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?