Німеччина висунула РФ нову вимогу щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина висунула РФ нову вимогу щодо Північного потоку-2

Німеччина висунула РФ нову вимогу щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Німецький енергетичний регулятор вимагає у керівництва компанії Nord Stream 2 AG надати гарантії того, що скандальний російський газогін "Північний потік-2" відповідає нормам Європейського Союзу.

Джерело:  Reuters

Берлін вимагає у Росії гарантій щодо "Північного потоку-2"

"Федеральне мережеве агентство сьогодні попросило Nord Stream 2 AG надати інформацію та, у разі необхідності, докази того, що всі нормативні вимоги будуть виконані в контексті експлуатації газопроводу... Це, зокрема, стосується питань недискримінаційного доступу до мережі та інтеграції інтерконектора в зону німецького ринку" – наголосили представники німецького регулятора.

Вони таож звернули увагу на те, що встигли зробити запит, оскільки неможливо виключити, що операції можуть стартувати уже незабаром.

В "Газпромі" нещодавно підтвердили, що уже почали заповнювати один з двох трубопроводів "Північного потоку-2" природним газом для випробувань.

Команда очільника Кремля Володимира Путіна знає, що для початку поставок газу з РФ проєкту потрібна сертифікація в якості незалежного оператора транспортної системи.

Що важливо розуміти, заявку на цю сертифікацію від компанії Nord Stream 2 Федеральне мережеве агентство отримало ще місяць тому. За словами експертів, її будуть розглядати протягом 4 місяців. Після цього проєкт рішення мають передати на вивчення Європейській комісії. Остання оголосить своє фінальне рішення за 2-4 місяці.

"Після того як Федеральне мережеве агентство отримає висновок Брюсселя, у нього буде ще два місяці на ухвалення остаточного рішення про сертифікацію газопроводу. Експлуатація без відповідної сертифікації буде каратися штрафом", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що 4 жовтня Данське енергетичне агентство дало дозвіл на запуск газогону "Північний потік – 2", наголосивши, що РФ змогла виконати всі необхідні умови .

Читайте також:

  • Вітренко розповів, як Росія може позбавити Україну транзиту газу.

  • Газпром зупинив транзит газу через Україну до Угорщини.

  • Росія знову скоротила поставки газу в Європу, ціна підскочила до історичного максимуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?