Почалося заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2»
Категорія
Світ
Дата публікації

Почалося заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2»

Почалося заповнення газом першої нитки газопроводу «Північний потік-2»
Джерело:  online.ua

Першу нитку російського трубопроводу "Північний потік-2" почали заповнювати газом. Про це йдеться в заяві оператора газопроводу на сайті.

Джерело: Nord Stream 2 AG.

"Нитка буде поступово наповнюватися газом, щоб досягти обсягу і тиску, необхідних для подальшого технічного тестування", - зазначається на сайті.

Раніше були проведені пусконалагоджувальні роботи для контролю цілісності газопроводу. Також наразі тривають пусконалагоджувальні роботи на другій нитці.

Зазначимо, що російський газопровід в обхід України довжиною 1200 кілометрів технічно вже готовий. Однак для початку роботи він повинен пройти сертифікацію в німецького регулятора. Цей процес розпочався 8 вересня, і може зайняти до чотирьох місяців.

Данія дозволила запуск “Північного потоку-2”

Зазначимо, що в понеділок, 4 жовтня, Данське енергетичне агентство дало дозвіл на запуск газопроводу «Північний потік – 2» заявивши, що компанія Nord Stream 2 AG виконала всі необхідні умови.

«Агентство погодилося з тим, що трубопровід може бути введено в експлуатацію, оскільки Nord Stream 2 AG виконала всі необхідні умови, в тому числі ті, що стосуються сертифікації», – йдеться в заяві Данського енергетичного агентства.

Нагадаємо, від початку 2021 року ціни на природний газ в Європі зросли більш ніж утричі. Експерти вважають, що Росія штучно збільшує дефіцит газу на європейському ринку і шантажує європейців заради запуску газопроводу «Північний потік-2» ще до закінчення сертифікації. Для цього вона скоротила транзит газу через територію України.

Читайте також:

  • Вітренко розповів, як Росія може позбавити Україну транзиту газу.

  • Газпром зупинив транзит газу через Україну до Угорщини.

  • Росія знову скоротила поставки газу в Європу, ціна підскочила до історичного максимуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?