Україна розірвала ще одну угоду з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна розірвала ще одну угоду з Росією

Україна розірвала ще одну угоду з Росією
Джерело:  online.ua

Україна станом на початок 2021 року продовжує припиняти чинність різноманітних домовленостей з РФ, ця політика продовжується вже з 2014 року. На рівні Кабінету міністрів у середу, 31 березня, ухвалили рішення щодо розриву угоди щодо співпраці Києва та Москви у напрямку туризму. Це питання підняли під час планового урядового засідання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

“Проєкт постанови розроблено з метою припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі туризму, оскільки у зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України фактичне співробітництво у зазначеній галузі з країною-агресором припинене, а перспективи налагодження такої співпраці у подальшому відсутні”, - говориться у пояснювальній записці.

Наразі Міністерство закордонних справ повинно проінформувати на офіційному рівні за встановленим порядком російську сторону про факт розриву угоди. Реалізація постанови уряду не має впливу на витрати державного чи місцевих бюджетів.

Автори рішення також згадали, що воно одночасно не матиме впливу на ринкове забезпечення захисту прав та інтересів суб'єктів господарювання, громадян і держави; розвиток регіонів, підвищення чи зниження спроможності територіальних громад; ринок праці, рівень зайнятості населення; громадське здоров’я; екологію та навколишнє середовище.

Угоду між Україною та Росією з приводу туризму уклали 1999 року.

Українська сторона станом на 2021 рік вийшла з більшості угод на рівні СНД, до яких вона долучалася з 1990-х років, з моменту набуття незалежності.

Наприклад, у грудні Кабмін вивід державу з Гірничої хартії держав-учасниць СНД, Угоди про координацію міждержавних відносин в галузях електроенергетики СНД, Угоди про основні принципи співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії

Як повідомляв ONLINE.UA, правоохоронні органи України відновили слідчі заходи щодо так званих Харківських угод уряду президента-втікача Віктора Януковича, які допустили російську військову присутність у Криму до 2047 року. У середу, 24 березня, Офіс генерального прокурора оголосив підозру у відповідному розслідуванні колишньому очільнику українського уряду Миколі Азарову, що так само переховується на території РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?