Україна розпочинає дослідження власного препарату проти COVID-19 - Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна розпочинає дослідження власного препарату проти COVID-19 - Зеленський

Україна розпочинає дослідження власного препарату проти COVID-19 - Зеленський
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського 22 квітня поділилася з українцями неочікуваною новиною - в Офісі президента заявили, що в Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який, за попередніми висновками українських учених та виробників, може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє для організму людини коронавірусна інфекція. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Також зазначається, що активно вивчається можливість комплексного використання цього засобу як для лікування коронавірусної хвороби, так і для профілактики захворювання. Український лідер Володимир Зеленський має надію, що клінічні випробування офіційно підтвердять ефективність препарату, і в подальшому він допоможе вберегти життя тисяч українських громадян.

"Я вірю в українських учених, і сьогодні всією країною ми тримаємо за них кулаки", - зазначив глава держави.

В ОПУ також додають, що більш детальна інформація буде опублікована згодом.

Варто зазначити, що 22 квітня, в ході чергового засідання, Кабмін ухвалив рішення про продовження карантинних обмежень в Україні до 11 травня. Вказано, що міністри орієнтувалися на дані НАН України та МОЗ. Вони прогнозують пік епідемії COVID-19 на початку наступного місяця. Раніше глава уряду Денис Шмигаль попереджував, що й в наступні 2 роки можуть бути введені обмеження через пандемію. Згідно з його даними, отриманими від експертів, в Україні очікуються ще два піки захворюваності: один орієнтовно – це кінець квітня і, орієнтовно, – між 3 і 8 травня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в Кабміні запевняють, що роботу громадського транспорту в Україні відновлюватимуть у кілька етапів, починаючи з послаблення умов карантину для міського транспорту. Коли та як це буде відбуватися - читайте в нашому матеріалі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?