Україна розширила санкції проти Росії – повний перелік
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна розширила санкції проти Росії – повний перелік

Україна розширила санкції проти Росії – повний перелік

На своєму сьогоднішньому засіданні український уряд запровадив нові обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на введення нещодавніх санкцій з боку РФ. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал, перелік заборонених до ввезення російських товарів значно розширився.

Згідно інформації, яка оприлюднена за результатами засідання Кабміну, заборона поширюється на імпорт в Україну таких товарів з РФ:

  • портландцемент;

  • глиноземистий цемент;

  • цемент шлаковий,

  • сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові чи у формі клінкерів;

  • фанера клеєна;

  • панелі фанеровані та аналогічні матеріали з листкової деревини.

Згідно з підрахунками імпорт цементної продукції з Росії на територію України за підсумками 2018 року становив майже $17 млн. Обсяг імпорту фанери з Росії у 2018 році становив близько $19,7 млн.

Ця заборона запроваджена урядом України у відповідь на агресивні та дискримінаційні дії з боку РФ щодо закриття товарам, виготовлений на території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів з території України територією РФ.

Кабмін також проголосував за запровадження особливого мита на всі російські товари за винятком вугілля, коксу, бензину, скрапленого газу та фармацевтичної продукції.

З 1 серпня 2019 року під час ввезення на митну територію України товарів походженням з Російської Федерації, незалежно від інших видів мита, запроваджується спеціальне мито у відсотках до митної вартості товарів за визначеними ставками.

Сплачене спеціальне мито буде акумулюватися у спеціальному фонді державного бюджету та використовуватиметься для фінансування заходів з імпортозаміщення.

Нагадаємо, що згідно офіційної статистики, в Україні стало менше готівки у позабанківському обігу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?