В Україні стало менше готівки: чи варто про це хвилюватись
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні стало менше готівки: чи варто про це хвилюватись

В Україні стало менше готівки: чи варто про це хвилюватись
Джерело:  online.ua

За даними Національного банку, обсяг готівкових коштів у позабанківському обігу з початку 2019 року знизився на 2,6%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НБУ.

Згідно офіційної інформації Нацбанку, сукупний обсяг грошової маси (агрегатор М3) протягом квітня поточного року зріс на 0,8%. З початку 2019 року цей показник скоротився на 1,1% – до 1,263 трильйона гривень. До агрегатору М3 включається не тільки готівка, випущена НБУ, але й державні цінні папери та депозити.

Безпосередньо грошова база зросла на 3,1% у квітні та на 0,3% з початку року – до показника у 437 мільярдів гривень. Якщо порівнювати з минулим роком, фіксується значне уповільнення темпів росту грошової маси. Протягом 2018 року обсяг грошової маси в Україні зріс на 5,6% – до 1,276 трильйона гривень, а грошової бази – на 9,2%, до показника у 435,8 мільярда гривень.

Зменшення обсягу готівкових коштів в обігу поза банками є позитивною ознакою. Це свідчить про зростання довіри громадян до банківської системи. Люди більше відкривають депозитів та частіше переводять свої заощадження в безготівкову форму.

Нагадаємо, що сьогодні в Кабміні повідомили українцям приємну новину щодо росту зарплат. До 2021 року середня зарплата має перевищити 620 доларів на місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?