Україна створить новий ракетний проєкт разом з Туреччиною — Кабмін
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна створить новий ракетний проєкт разом з Туреччиною — Кабмін

Україна створить новий ракетний проєкт разом з Туреччиною — Кабмін

В українському уряді припускають співпрацю з Туреччиною для розробки ракетного носія. Офіційний Київ хоче потроху наздоганяти космічні держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, Україна запізнилася, однак все ще може знайти нішу в авіації та ракетно-космічному напрямку.

"Ми зараз працюємо по міжнародному проєкту "Антарес". Це фактично постачання перших ступенів для американських ракетоносіїв. Працює "Південмаш" по програмі "Вега". Це невеличкі замовлення поки. Але ми зараз шукаємо серйозних партнерів, в тому числі розмовляємо з Турецькою Республікою, щодо можливості комерціалізації ракетної галузі в плані того, щоб створити спільно ракетоносії, щоб можна було стартувати з території третіх країн. Тому що ні наша, ні турецька сторона місця для космодрому нормального надати не можемо", - пояснив Уруський.

Віцепрем'єр додав, Україна спроможна розвиватися у космічній галузі, для цього існують можливості у наземній інфраструктурі також.

"Три роки у нас немає загальнодержавної космічної програми. Це вперше за всю історію України. Фінансується на сьогодні, щоб ви розуміли, 90 мільйонів гривень. Я думаю, що якщо би Андорра мала космічне агентство, то вони, напевне, більше виділяли б коштів, ніж Україна виділяє на розвиток космічної галузі", - нагадав посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міноборони України Андрій Таран поділився з українцями важливою новиною — він повідомив, що питання із закупівлею берегових ракетних комплексів "Нептун" вирішене і вже незабаром найпотужніша зброя поступить на озброєння української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?