Україна та Албанія провели круглий стіл щодо роботи з постраждалими від сексуального насильства під час війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та Албанія провели круглий стіл щодо роботи з постраждалими від сексуального насильства під час війни

Україна та Албанія провели круглий стіл щодо роботи з постраждалими від сексуального насильства під час війни
Джерело:  online.ua

17 серпня у Києві за участі України та Албанії відбувся круглий стіл щодо роботи з постраждалими від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом.

Джерело: трансляція круглого столу

Україна та Албанія обмінялися досвідом для подолання наслідків війни

В Україні пройшов круглий стіл «Албанія. Косово. Робота соціальних служб та правоохоронних органів для подолання наслідків війни: аспект роботи з постраждалими від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом».

Модератор події, радник Віце-премʼєрки з європейської інтеграції, голова ГО «UA Experts» Сергій Ніжинський зазначив, що Албанія дуже добре розуміє, що значить працювати з жертвами сексуального насильства, наскільки важливо розуміти ціну, яку платить Україна зараз, і що треба робити у майбутньому.

Перший заступник Генпрокурора України у 2013-2014 року Микола Голомша зазначив, що лише в одному Маріуполі загинуло більше 100 тис мирних жителів і все це відбувається по сьогоднішній день в усіх окупованих містах: "Росія демонструє, що громадяни і військові не знають ні законів, ні конвенцій. Всі ознаки геноциду є, де вони намагаються винищити українців. Також відбувається екоцид, квінтесенцією якого є підрив Каховської ГЕС".

Сергій Ніжинський (фото - скріншот)

Ніжинський зазначив, що Україна створила та напрацьовує методи боротьби та запобігання сексуальних злочинів відповідно до міжнародних конвенцій та міжнародного права.

Цей механізм є унікальним з точки зору реагування та методів попередження. Україна здійснює заходи з комплексного навчання правоохоронних органів, зокрема і Офісу генпрокурора за сприяння Міжнародного кримінального суду, міжнародних партнерів та ОГС.

Організації, які були створені у 2014 році, вже тоді почали роботу з фіксації російських злочинів і за ці роки Україна має багато досвіду щодо комунікації з закордонними партнерами.

Зараз з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та міністерством євроінтеграції в Україні створено 12 центрів допомоги постраждалим від насильства.

Фото - скріншот

Координаторка Фонд Народонаселення ООН в Україні Ніна Ломпарт зазначила, що головним пріоритетом діяльності цієї системи допомоги безпечність, безумовність і безоплатність.

На Круглому столі виступили представники уряду Албанії – зокрема Аріан Старова, президент Атлантичної ради в Албанії, колишній голова МЗС Албанії; представники громадських та міжнародних організацій Албанії, Урядові та громадські організації України, зокрема ГО «UA Experts» у рамках Соціально-правового проекту «Response&Prevention» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та в партнерстві з Президентом Албанської секції Міжнародної Поліцейської Асоціації.

 Читайте також:

  • Як покарати росіян, які усиновили українських дітей — відповідь радника Віце-премʼєрки з євроінтеграції Ніжинського

  • На варті справедливості. Громадська організація «UA Experts» відзначає 10 років своєї діяльності

  • Фонд Help Heroes Of Ukraine посів 1-ше місце серед благодійників, що допомагають з-за кордону

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?