Україна та Нідерланди домовилися про стримування РФ від можливої агресії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та Нідерланди домовилися про стримування РФ від можливої агресії

Україна та Нідерланди домовилися про стримування РФ від можливої агресії
Джерело:  online.ua

Сьогодні до України прибули прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та міністром закордонних справ Вопке Хукстра. У результаті низки зустрічей українська та нідерландська сторони ухвалили рішення щодо санкцій проти Росії та співпрацю в економічному секторі.

Джерело: заява МЗС, брифінг Зеленського та Рютте

Зустріч Кулеби та Хукстри

Очільник українського МЗС зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстрою.

Нідерландський міністр підтвердив, що Нідерланди рішуче підтримують суверенітет і територіальну цілісність України та засуджують агресію Росії, - заявили в міністерстві.

Кулеба також обговорив з нідерландським колегою співпрацю в рамках Кримської платформи, взаємодію в галузях кібербезпеки та протидії російській дезінформації.

Також очільніки зовнішньополітичних відомствдомовилися про розвиток торгівлі та інвестицій між Україною та Нідерландами. Сторони також обговорили проведення регулярних політичних консультацій між МЗС двох країн.

Зеленський обговорив безпеку та розслідування збиття рейсу MH17 з прем’єр-міністром Нідерландів

Під час спільного брифінгу президент розповів, що Нідерланди є важливим для України партнером та подякував за підтримку суверенітету, територіальної цілісності України, за готовність до взаємодії з метою деокупації Криму, а також за реабілітацію українських військових, поранених на Сході України.

Більшість часу ми сьогодні присвятили саме питанню безпеки в Україні, безпеки на наших кордонах, а також безпеки, яка впливає на економіку нашої держави. Також детально обговорили ймовірні санкції з боку Євросоюзу та Нідерландів у разі ескалації, - зазначив президент.

Під час брифінгу Рютте також нагадав, що країна продовжить робити усе для з’ясування реальних обставин та притягнення до відповідальності причетних до збиття рейсу "Малайзійських авіаліній" MH17 у небі над Донбасом у 2014 році.

Пріоритет для Нідерландів - з’ясувати правду, встановити справедливість і притягнути винних до відповідальності. І це не зміниться. Це складний процес, але ми не можемо здатися… Це дуже важливо для нас, для України й інших країн, як Бельгія, Малайзія, Австралія, - наголосив Марк Рютте.

Україна та Нідерланди тісно співпрацюють з цього питання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?