Україна та Німеччина ухвалили спільне рішення щодо ЧАЕС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна та Німеччина ухвалили спільне рішення щодо ЧАЕС

Україна та Німеччина ухвалили спільне рішення щодо ЧАЕС
Джерело:  online.ua

11 вересня офіційно стало відомо, що Україна та Німеччина підписали декларацію про наміри побудувати навколо Чорнобильської АЕС вітрову електростанцію.

Джерело: ARD

В Україні планують побудувати вітрову електростанцію навколо ЧАЕС

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок у рамках візиту в Україну 11 вересня відвідала електропідстанцію в 50 кілометрів від Києва.

Що важливо розуміти, станцію потіжністю 2000 мегават кілька разів уражали російські ракети та безпілотники-камікадзе іранського походження.

Країна-агресорка зруйнувала частину об’єктів, однак Україні вдалося їх відбудувати

Після постійних атак російських окупантів підстанцію вирішили огородити сітками для перехоплення низьколітаючих дронів.

Під час візиту Бербок, порушила тему розвитку в Україні відновлювальної енергетики. Зокрема, вона вважає за доцільне побудувати вітрову електростанцію навколо Чорнобильської АЕС. На зустрічі в Мінприроди України було підписано відповідну декларацію про наміри.

Німецькі дипломати також звернули увагу на те, що взимку 2022-23 року відбулося понад 1,5 тисячі атак на енергетичну інфраструктуру України.

Саме тому в центрі уваги візиту Анналени Бербок до української столиці є заходи щодо забезпечення та захисту постачання населення, особливо взимку.

Не можна також не згадати про те, що наприкінці минулого року офіційний Берлін зробив найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України – 130 млн євро.

Що ще відомо про результати зустрічі Бербок та Кулеби

Глава МЗС України Дмитро Кулеба під час зустрічі у Києві з Анналеною Бербок обговорив постачання нашій армії додаткового озброєння, зокрема посилення протиповітряної оборони та передачу далекобійних ракет Taurus.

Ми детально обговорили надання Україні німецьких ракет дальнього радіуса дії Taurus. Сьогодні ми краще розуміємо особливості процесу ухвалення остаточного рішення урядом Німеччини. Зі свого боку, Україна готова зробити все необхідне, щоб його пришвидшити. За підсумками переговорів можу сказати, що опція надання цих ракет залишається відкритою, а процес ухвалення рішення всередині Німеччини просувається вперед, - заявив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?