Україна та Польща екстрено звернулися до Байдена через Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та Польща екстрено звернулися до Байдена через Північний потік-2

Україна та Польща екстрено звернулися до Байдена через Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Очільники МЗС України та Польщі вирішили публічно звернутися до нового американського лідера Джо Байдена із закликом використати усі можливі способи, щоб заблокувати будівництво скандального російського газогону "Північний потік-2". Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау звернули увагу Білого дому на те, що офіційні Київ та Варшава неодноразово попереджали про небезпеку, пов'язану з будівництвом "Північного потоку-2". Про свою спільну позицію дипломати заявили в статті у виданні  Politico, передає ONLINE.UA.

"Наші заклики до пильності і сміливості були почуті в Конгресі США, який наполягав на вжитті заходів, спрямованих на те, щоб зупинити цей небезпечний, роз'єднавчий проєкт. Ми закликаємо президента США Джо Байдена використовувати всі наявні в його розпорядженні засоби, щоб не допустити завершення проєкту", - наголосили очільники МЗС України та Польщі.

На переконання дипломатів, потрібно ігнорувати безглузді твердження про те, що проєкт Володимира Путіна став "занадто великим, щоб зазнати невдачі". Вони закликали зупинити будівництво російського газогону.

"Якщо проєкт виявиться успішним, Росія може спробувати переконати українську громадськість в тому, що Заходу байдужі його власні принципи і, зрештою, безпека і процвітання України", - зазначили Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау.

Згадуючи про те, що ПП-2 підтримує команда Ангели Меркель, вони наголосили, що поважають право Німеччини мати свою власну точку зору у цьому питання.

"Але ми також твердо переконані в тому, що такого роду проєкти не можна розглядати вузько крізь призму двосторонніх відносин, а слід використовувати підхід ширшої перспективи з огляду на інтереси і безпеку Європи в цілому. Захід, очолюваний Сполученими Штатами, не може дозволити собі відступити перед обличчям шантажу, який суперечить всьому, за що ми виступаємо", - підсумували глави МЗС.

Нагадаємо, тиждень тому Держдеп США в доповіді Конгресу не запропонував нових санкцій проти учасників будівництва ПП-2.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін звинуватив Україну в блокуванні Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?