Україна та Польща підписали нову важливу угоду - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна та Польща підписали нову важливу угоду - що відомо

Україна та Польща підписали нову важливу угоду - що відомо
Джерело:  online.ua

Між Польською нафтогазовою компанією (PGNiG) та українською компанією "Енергетичні ресурси України" укладено угоду щодо спільного видобутку газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу іноземної організації.

За інформацією польської сторони, документ підписано у понеділок, 9 грудня. Він стосується розвитку та видобутку палива на території Львівської області.

Повідомляється, що у майбутньому буде спільно розроблено концесію неподалік від кордону обох країн у згаданому регіоні.

Фахівці пробурять дослідницьку свердловину, яка сягатиме 2 500 метрів. Далі вони проведуть геофізичне дослідження, щоб доповнити проєкт розташуванням подальших свердловин.

Наразі для початку відповідних робіт необхідна низка дозволів.

Нагадаємо, тривають переговори між Україною та РФ з питання транзиту газу. Станом на день понеділка, 9 грудня, сторони ще не досягли результатів. Київ наголошує на довготривалому контракті, а російські представники вимагають відмовитися від позовів до "Газпрому".
Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в українському "Нафтогазі"припустили скасування позовів у міжнародний арбітраж до РФ. Це можливо у разі довготривалого контракту на транзит газу. Втім, російська сторона після цього закликала дочекатися результатів зустрічі президентів країн у Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?