Україна та РФ намагаються домовитись про можливість експорту металів
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та РФ намагаються домовитись про можливість експорту металів

Україна та РФ намагаються домовитись про можливість експорту металів
Джерело:  online.ua

Україна прагне розширити угоду з розблокування власних портів та вивозу зерна на експорт з метою також почати експортувати металеву продукцію.

Джерело:  Financial Times

Україна та РФ можуть домовитись про початок експорту металів

За словами заступника міністра економіки та представника України з питань торгівлі Тараса Качки, зернова угода між Україною, РФ, Туреччиною та ООН може бути розширена із можливісттю експортувати метали з українських портів.

Це угода про логістику, про рух суден через Чорне море. Яка різниця між зерном і залізною рудою? - зазначив Качка.

Між радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк припустив, що Кремль якийсь час буде дотримуватись зернової угоди, оскільки це вигідно йому.

Мені здається, що ці каравани якийсь час будуть ходити туди-сюди, паралельно з російськими караванами, які теж хочуть возити своє зерно. Росія шукатиме спосіб знову все це заблокувати. Це мій песимістичний і оптимістичний сценарій, зліплені воєдино, - підкреслив Подоляк.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко зазначив, що зняття блокади може допомогти запобігти економічній катастрофі.

За його словами, до війни велика частина українського експорту йшла транзитом через Чорне море. Післявоєнне зростання логістичних витрат, пов'язане зі спробами перенаправити експорт залізницею або автомобільним транспортом, зробило українську продукцію неконкурентоспроможною на світовому ринку

Між тим речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль нібито готовий поширити зернову угоду також і на експорт металів з українських портів, але тільки в обмін на зняття західних санкцій.

У будь-якому випадку, тут треба розуміти, що вирішення таких питань неможливе без прямої ув'язки з тими обмеженнями, які діють щодо наших виробників, у даному випадку наших виробників металів, - цинічно заявив Пєсков.

Пєсков зазначив, що поки Кремль не сформував чітку позицію з цього питання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?