Україна розпочинає експорт зерна — Зеленський
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна розпочинає експорт зерна — Зеленський

Україна розпочинає експорт зерна — Зеленський
Джерело:  online.ua

25 липня глава держави Володимир Зеленський офіційно повідомив, що його команда зробила все від неї залежне для початку експорту зерна, однак, що важливо розуміти, контроль за дотримання виконання домовленостей, зокрема, Росією, повинні здійснювати Туреччина та ООН.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Зеленський заявив про початок експорту зерна з України

Ми, я вважаю, обов’язково почнемо експорт щоб ще раз довести всьому світи, що не Україна блокує експорт… А щодо безпеки - нехай партнери дивляться, - наголосив український лідер.

Президент звертає увагу на те, що порушником домовленостей одразу стала Росія, армія якої вдарила по Одеському порту вже після підписання документів у Стамбулі. Що важливо розуміти, зі сторони офіційного Києва все готово для початку експорту.

Ми все зробили, підготували. З нашого боку коридор є. В наших водах контролює все Україна. Перевірки в наших водах буде робити тільки Україна… А далі вже питання Організації об’єднаних націй, і Туреччини, наскільки вони можуть контролювати Російську Федерацію, яка показала, що може бити ракетами навіть після домовленостей, - підсумував глава держави.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Що відомо про ситуація навколо українського зерна:

22 липня у Туреччині була підписана угода про розблокування українських портів для вивезення зерна.

Однак уже 23 липня армія РФ випустила ракети по Одеському морському порту – 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Що важливо розуміти, першим в рамках деблокади може запрацювати Чорноморський порт, перше судно може пройти розблокованими коридорами протягом чотирьох діб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?