Західні кредитори погодилися відстрочити виплати боргів України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Західні кредитори погодилися відстрочити виплати боргів України

Західні кредитори погодилися відстрочити виплати боргів України
Джерело:  online.ua

Канада, Франція, Німеччина, Японія, Великобританія і США погодилися надати Україні відстрочку боргу до кінця 2023 року. Країни закликали зробити те саме інших власників облігацій.

Джерело: Telegraph

Україні погодили відстрочку боргів

Уряди західних країн-кредиторів заявили, що призупинять обслуговування боргу Києва з 1 серпня до кінця 2023 року. Також вони допустили можливість відстрочки ще на рік.

Група, до якої входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та Сполучені Штати, також закликала власників облігацій погодитися на прохання Києва про відстрочку виплати боргу на два роки.

Фото — UA.DEPOSITPHOTOS.COM

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України схвалив постанову щодо дворічної відстрочки на виплату зовнішніх боргів.

Згідно з документом, кінцева дата погашення облігацій відстрочується на строк у 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій.

Протягом дії відстрочки, відсотковий дохід за облігаціями продовжує нараховуватися за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій. Крім того, на суму нарахованого основного відсоткового доходу нараховується додатковий відсотковий дохід за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій (додатковий відсотковий дохід).

Щодо ВВП-варантів, Кабінет міністрів має намір домовитися про низку змін до умов виплат за ними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?