У Євросоюзі закликали готуватися до припинення поставок газу з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Євросоюзі закликали готуватися до припинення поставок газу з Росії

У Євросоюзі закликали готуватися до припинення поставок газу з Росії
Джерело:  online.ua

12 країн Євросоюзу зіткнулися з повним або частковим перериванням у постачанні газу з РФ. Євросоюз починає готуватися до реагування на повне переривання постачання російського газу.

Джерело: пресконференція президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн

Росія шантажує Європу газом

Європейський Союз стикається з ризиком подальшого скорочення поставок газу з Росії через використання Кремлем експорту газу як зброї, причому майже половина наших держав-членів уже постраждала від скорочення поставок. Вжиття заходів зараз може зменшити як ризик, так і витрати для Європи в разі подальших або повних збоїв, посилюючи енергетичну стійкість Європи, - сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Комісія запропонувала новий законодавчий інструмент і Європейський план скорочення попиту на газ, щоб скоротити використання газу в Європі на 15% до наступної весни.

Усі споживачі, державні адміністрації, домогосподарства, власники громадських будівель, енергопостачальники та промисловість можуть і повинні вживати заходів для економії газу.

Ми маємо підготуватися до потенційного повного переривання російського газу... Як ми бачили й у минулому, Росія намагається чинити тиск на нас шляхом скорочення постачання газу. Тож це ймовірний сценарій – повне переривання поставок російського газу. Це може завдати удару по всьому Європейському Союзу, по єдиному ринку, по кожній з країн-членів. Як стало зрозуміло за часів пандемії, під час подібних криз найбільшим ворогом є фрагментарність. Якщо ми будемо діяти єдиним фронтом, зможемо подолати будь-яку кризу. Ми набагато сильніші, якщо діємо разом, всі 27 країн, - сказала президентка.

За словами фон дер Ляєн, 12 країн-членів стикнулися з повним або частковим перериванням постачань російського газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?