Україна розірве дипвідносини з Білоруссю у разі її вторгнення — Кулеба
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна розірве дипвідносини з Білоруссю у разі її вторгнення — Кулеба

Україна розірве дипвідносини з Білоруссю у разі її вторгнення — Кулеба
Джерело:  online.ua

Україна розірве дипломатичні відносини з Білоруссю, якщо її війська перетнуть кордон України.

Джерело: очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю  Forbes

Умова розірвання дипвідносин з Білоруссю

Білорусь є співучасницею злочину агресії, ніхто не ставить це питання під сумнів. Дипломатичні відносини з Російською Федерацією ми розірвали негайно після початку повномасштабного нападу. Так само їх буде розірвано з Білоруссю, якщо збройні сили Республіки Білорусь перетнуть кордон України, - сказав Кулеба.

Міністр також уточнив інформацію про можливість транзиту українського зерна через територію Білорусі в порти держав Балтії.

В Україну з Білорусі летять ракети. Білоруський маршрут розглядався нами та союзниками виключно як шлях останньої надії, якщо вже ніщо інше не спрацює. Нікому не хотілося мати жодних справ із Мінськом, який є співучасником агресії, з будь-яких торговельних питань. Але дуже добре попрацювали логісти і приватні інвестори (трейдери по суті) щодо розширення можливостей наземних шляхів через країни ЄС, пішов прогрес у переговорах щодо морського шляху, тому варіант аварійного білоруського шляху більше не на порядку денному.

Дмитро Кулеба (фото — wikimedia.org)

Стан переговорів з Росією

Статус мирних переговорів – це удар по Вінниці, удар по Миколаєву, удари по Харкову, інших містах і штурмові дії росіян на сході України. Росіяни як мантру повторюють: «З 24 лютого наші цілі залишилися незмінними, змінився лише спосіб їхнього досягнення». Спосіб із фронтальної атаки на Україну з метою одномоментного знищення було змінено на концентровані удари і просування зі сходу. Але ціль залишилася незмінною – знищити нас.

Кулеба підкреслює, що кожною такою заявою росіяни демонструють не готовність до переговорів, а незмінність кінцевої мети цієї операції – знищення України.

Жодних переговорів про мир станом на зараз немає з вини російської сторони, і ніхто на цю тему не зустрічається. Я всім партнерам кажу просту річ: «За стіл переговорів Росія має сісти після поразки на полі битви. Інакше це буде знову мова ультиматумів».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?