Україна та Румунія нарешті домовилися - МЗС повідомило чудову новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна та Румунія нарешті домовилися - МЗС повідомило чудову новину

Україна та Румунія нарешті домовилися - МЗС повідомило чудову новину
Джерело:  online.ua

Влада України та Румунії нарешті узгодили безперебійний транзит товарів у період обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу. Про це вдалося домовитися міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі та його румунському колезі Богдану Ауреску після продуктивної розмови увечері 25 березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського МЗС.

Відомство зазначає, що очільник МЗС України висловив вдячність румунському колезі за готовність румунської сторони забезпечити безперебійний транзит українських вантажів між Україною та ЄС через територію Румунії. Окрім того, вказано, що дипломати домовилися про взаємну підтримку громадян, які на період припинення транспортного сполучення залишилися в Україні або в Румунії.

Варто зазначити, що з 25 березня Румунія оголосила жорсткий карантин, під час якого громадянам дозволено виходити з дому тільки щоб купити продукти харчування, ліки, піти на роботу чи у випадку надзвичайних ситуацій. Як відомо, навчання у школах призупинили ще 11 березня. Станом на 25 березня кількість загиблих в Румунії у зв’язку з коронавірусом сягнула 13 осіб.

Що важливо розуміти, ще в січні 2020 року Міністерство закордонних справ Румунії заявило, що наразі українці мають більше можливостей для навчання у вишах Румунії. Стипендії даватимуть усім, хто зможе пройти конкурсний відбір.

"Навчання відбуватиметься виключно румунською мовою. Саме тому студенти зобов’язані надати сертифікат про володіння мовою на рівні не нижчому за B1. Якщо апліканти не володіють румунською, то можна пройти підготовчий курс за рік", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, перша заступниця очільника НБУ Катерина Рожкова заявила, що  українська банківська система достатньо сильна  для того, щоб пережити кризові часи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?