Україна та Швеція планують виготовити тисячу БМП CV-90 — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна та Швеція планують виготовити тисячу БМП CV-90 — Маляр

Україна та Швеція планують виготовити тисячу БМП CV-90 — Маляр
Джерело:  online.ua

Україна спільно з Швейцарією вироблятиме бойові машини піхоти CV-90, які вважають найкращими у світі. Наразі на меті виготовлення тисячі таких БМП.

Джерело: Ганна Маляр

Виготовлення БМП CV-90 в Україні

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Україна та Швеція домовилися про спільне виробництво CV-90.

І найближча мета – 1000 шведських БМП для українського війська!

Вперше ЗСУ отримали CV-90 влітку 2023 року і вже виконують бойові задачі на фронті. Їх вперше помітили на Лиманському напрямку, де російські окупанти вже кілька місяців намагаються прорвати українську оборону.

Маляр розповідає, що в одному з боїв шведська БМП прикривала піхотні підрозділи від танкового обстрілу і в цей момент у неї влучив російський дрон-камікадзе «Ланцет».

Та ані екіпаж, ані десант всередині не постраждали – пересіли на іншу машину і продовжили виконувати бойові задачі. Якби ж замість CV-90 була радянська БМП-1, або БМП-2 не вижив би ніхто, адже броня на цих машинах, фактично, відсутня.

Характеристики БМП CV-90

Маляр пише, що машина була спроєктована та вироблена у Швеції. Її головною перевагою є турбота про екіпаж (три людини) і десант (до восьми людей), адже такого захисту як CV-90 немає в жодній іншій БМП.

Безпеку людей всередині CV-90 забезпечує міцна посилена багатошарова броня зі сталевих катаних листів. Зверху – додаткові композитні матеріали, а як третій шар можна встановити навісні бронемодулі.

Таке поєднання захищає екіпаж і десант не тільки від куль та осколків, а й від підриву на мінах, артилерійського вогню і навіть від атак дронів.

Шведська БМП має ефективні протитанкові засоби та автоматичну 40-мм гармату, яка може вести вогонь на відстані до 3 км, а максимальна дальність пострілу складає понад 12 км.

CV-90 використовує революційне шасі з технологіями Формули-1, коли підвіска сама адаптується до покриття. Це забезпечує надзвичайно високу прохідність, а гумові вставки в гусеницях суттєво зменшують рівень шуму під час руху. Українські захисники кажуть, що за 200 метрів шведську БМП навіть не чутно.

Читайте також:

  • ЗСУ оцінили переваги БМП Bradley під час контрнаступу — WP

  • Німеччина передасть Україні ще 20 БМП Marder та тисячі боєприпасів

  • Міноборони показало німецькі БМП Marder в Україні – відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?