ЗСУ оцінили переваги БМП Bradley під час контрнаступу — WP
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ оцінили переваги БМП Bradley під час контрнаступу — WP

ЗСУ оцінили переваги БМП Bradley під час контрнаступу — WP
Джерело:  online.ua

Українські військові оцінили переваги американських БМП Bradley під час проведення контрнаступу на території Запорізької області. Частину пошкодженої західної техніки вже вдалось відновити і знову повернути до роботи.

Джерело:   The Washington Post

Як роль БМП Bradley вже відіграли у контрнаступі ЗСУ 

За інформацією високопосадовця з Пентагону, від початку контрнаступу ЗСУ було втрачено близько 12 БМП Bradley.

За інформацією аналітиків групи Oryx, ще кілька десятків американських БМП отримали пошкодження.

Багато з них були відремонтованіі повернуті на поле бою. Деякі мають бути відправлені в Польщу для більш серйозного ремонту, - зазначається у матеріалі видання.

Українські військові визнають, що вже встигли оцінити переваги американських БМП.

За словами солдатів, найбільшим плюсом є те, що Bradley захищає всіх, хто перебуває всередині.

Зазвичай солдати отримують лише незначні травми, наприклад, якщо машина підірветься на протитанковій міні. Кожен Bradley розрахований на екіпаж із трьох осіб і шість солдатів як пасажирів, - йдеться у матеріалі видання.

Також український кінорежисер і боєць 47-ї бригади Олег Сенцов повідомляв, що у вихідні він потрапив під сильний артилерійський обстріл, виконуючи бойове завдання.

Однак Bradley знову врятувала життя військовим, вони отримали незначні поранення.

Що відомо про переваги та відновлення пошкоджених БМП Bradley

При цьому, як зазначають журналісти видання, США надали Україні ці бойові машини з огляду на дотримання загальновійськовій стратегії, за якої піхота та бронетехніка працюють спільно з підрозділами авіації.

Високопосадовець Пентагону зазначив, що українські підрозділи в багатьох випадках використовували Bradley як частину цієї філософії. Однак Україна поки що не має великих авіаційних можливостей.

У деяких випадках українські підрозділи просто не використовують їх повною мірою з усіма іншими наявними у них засобами, - зазначив представник Пентагону.

Ремонт деяких Bradley може зайняти всього кілька годин, а іншим потрібно кілька днів.

Деякі бойові машини позначені як "донори". Це означає, що українці знімають придатні для використання деталі для встановлення в інші, менш пошкоджені Bradley, а потім заповнюють "донор" зламаними деталями, перш ніж відправити його для більш масштабного ремонту в Польщу.

За словами представника Міністерства оборони США, до Польщі було відправлено щонайменше дванадцять БМП Bradley для ремонту, а в деяких випадках нові бойові машини відправили одразу до України, щоб не чекати ремонту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?