Україна терміново посилила охорону кордону з Білоруссю - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна терміново посилила охорону кордону з Білоруссю - що відбувається

Україна терміново посилила охорону кордону з Білоруссю - що відбувається
Джерело:  rbc.ua

Державна прикордонна служба України вирішила посилити охорону білоруської частини кордону. У відомстві пояснили, що там відбувається станом на середину серпня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Прикордонники пояснили, що наразі жодного скупчення військової техніки не спостерігається на кордону. Водночас контроль на кордоні все ж таки посилили.

Ці відомості підтвердив спікер прикордонної служби Андрій Демченко. За його словами, на охорону кордону кинуто додаткові ресурси й сили.

"На даний момент кордон з Білоруссю ми охороняємо в посиленому варіанті, так як ситуація в цій країні досить неспокійна... Коли почалася ескалація ситуації в Білорусі, то ми й перейшли на посилений режим", - наголосив Демченко.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори, Центрвиборчком оголосила про перемогу Олександра Лукашенка з 80% голосів. Це обурило тисячі білорусів, оскільки вони підозрювали в день голосування владу в фальсифікаціях.

Протести тривають з самого вечора 9 серпня, коли закрилися виборчі ділянки, активісти вимагають чесних виборів та відставки вищого керівництва країни. Натомість Лукашенко назвав протестувальників керованими з-за кордону маріонетками, які просто хочуть розвалити країну, яку вони з такими зусиллями побудували.

Опозиція республіки об'єдналися в Координаційну раду, яка закликала режим спільно працювати над врегулюваннями ситуації. Вже наступного дня генпрокуратура почала справу проти опонентів Лукашенка за статтею про спробу захоплення влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, речник Кремля Дмитро Пєсков пообіцяв міжнародній спільноті, що російська влада не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі. За словами представника російського президента Володимира Путіна, проблеми у країні повинні вирішувати самі білоруси за допомогою діалогу, залишаючись у правовому полі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?