Україна терміново звернулася до НАТО - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна терміново звернулася до НАТО - що сталося

Україна терміново звернулася до НАТО - що сталося
Джерело:  Укрінформ

Україна офіційно звернулася до НАТО з заявкою на отримання статусу члена партнерства в програмі розширених можливостей - ИОР. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, зазначивши, що Україна відповідає всім критеріям, необхідним для участі в цій програмі, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Сьогодні я офіційно звернувся до Північноатлантичної ради з проханням почати офіційний розгляд заявки України на отримання статусу члена партнерства в рамках програми розширених можливостей", - повідомив Кулеба.

Чиновник упевнений, що НАТО погодиться на партнерство з Україною, але зазначив, що є деякі держави-члени, які, керуючись політичними мотивами, все ще розглядають питання про те, чи потрібно Україні дати такий статус. Кулеба пояснив, що участь в Програмі розширених можливостей долучить Україну до навчань НАТО, а також до швидкого і більш глибокого обміну розвідувальними даними.

"Я з сумом можу відзначити: якби ми вже були учасниками цієї програми, то в контексті щодо збивання нашого літака в Ірані ми могли б швидше отримати якісні розвідувальні дані від наших партнерів", - зазначив Кулеба.

Крім цього, Кулеба повідомив, що на засіданні Комісії Україна-НАТО обговорювалося питання допуску нашої країни до системи оборонних закупівель Альянсу. За його словами, для того, щоб Україна в повній мірі долучилася до системи таких закупівель НАТО, потрібно провести в Брюсселі велику презентацію для союзників, щоб вони краще розуміли можливості країни. Для цього в НАТО вже існують певні формати, які обговорювалися на засіданні Альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО разом з Україною планує потужний удар по РФ. Заплановані спільні масштабні навчання на тлі гібридних загроз в Чорноморському регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?