Україна терміново звернулася до НАТО - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна терміново звернулася до НАТО - що сталося

Україна терміново звернулася до НАТО - що сталося
Джерело:  online.ua

Представники офіційного Києва звернулися до НАТО. Вони запросили допомогу для подолання наслідків нищівного повені у західних регіонах держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Альянсу.

За офіційними даними, НАТО зареєструвало звернення української сторони напередодні, 25 червня.

"25 червня Євроатлантичний центр координації реагування на катастрофи отримав запит на міжнародну допомогу від України. Масштабна повінь у Західній Україні спричинила велику шкоду для критично важливої інфраструктури та несе загрозу життю людей. До цього часу в результаті повені було зруйновано 110 км дорожньої інфраструктури та 90 мостів", - зауважили в Альянсі.

Нагадаємо, найбільше від природної катастрофи постраждала Івано-Франківська область, критичною стала ситуація у чотирьох інших регіонах. Загалом повінь торкнулася 165 населених пунктів.

Пошкоджено внаслідок цього стихійного удару кілометри автомобільних доріг, мости, а також безліч приватних будівель. Інцидентів такого масштабу в Україні не було понад десятиріччя — з 2008 року. Жертвами його стали троє жителів Івано-Франківської області.

Український уряд погодив виділення близько 672 мільйонів гривень для ліквідації наслідків повені та допомоги постраждалим. Івано-Франківщина отримає частку у 480 мільйонів.

"Це перше наше рішення. По мірі того, як будемо отримувати нові розрахунки, будемо ухвалювати додаткові рішення про виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії", - підкреслив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відвідування місця катастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, країни НАТО почали готуватися до нової епідемічної загрози. Альянс очікує, що друга хвиля коронавірусу COVID-19 обрушиться на світ вже незабаром. За словами секретаря блоку Єнса Столтенберга, Альянс розглядає ймовірність створити оперативний план дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?