Україна терміново звернулася до ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна терміново звернулася до ОБСЄ

Україна терміново звернулася до ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ закликає ОБСЄ розширити місію в країні і продовжити її мандат на Донбасі. Таке прохання озвучив очільник МЗС Вадим Пристайко після зустрічі з головою ОБСЄ Еді Рамою. Про це повідомляє ONLINE.UA.

"Ми зараз обговорили, яким чином має бути побудовано співпрацю з ОБСЄ, в першу чергу, зі Спеціальною моніторинговою місією. Ми звернулися з формальною пропозицією продовжити діяльність цієї місії і не тільки продовжити, а додати можливості і людський потенціал, щоб місія була ще більш ефективна, ніж в попередні роки", - заявив український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що 1 січня 2020 року головування в ОБСЄ перейшло від Словаччини до Албанії. Окрім того, як відомо, Еді Рама в ході представлення пріоритетів Албанського головування повідомив, що свій перший візит як чинний голова ОБСЄ здійснить в Україну. Він перебуває в Україні в дводенним візитом і має намір відвідати Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так  званих "ДНР" та "ЛНР" невпинно порушують домовленості  щодо доступу спостерігачів ОБСЄ до окремих районів Донбасу. Окупанти не дають представникам організації діяти у зоні бойових дій належним чином.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?