Україна це втратила - стало відомо, до чого Шмигаль активно підштовхує владу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна це втратила - стало відомо, до чого Шмигаль активно підштовхує владу

Україна це втратила - стало відомо, до чого Шмигаль активно підштовхує владу
Джерело:  online.ua

2 вересня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль зважився на неочікуване зізнання - він наголосив, що наразі активно підштовхує уряд країни до запровадження дуальної освіти в Україні. На його переконання, саме завдяки цьому підприємства укладатимуть договори з закладами професійно-технічної освіти та оплачуватимуть навчання спеціалістів. Денис Шмигаль поскаржився на те, що за часи незалежності наша держава втратила професійно-технічний потенціал, і наразі промисловість страждає від нестачі технічних професіоналів: зварників, слюсарів, електриків. Свою позицію з цього приводу він озвучив під час робочої поїздки до Вищого професійного училища № 25 у Хмельницькому, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

Варто звернути увагу на те, що дуальна система професійної освіти передбачає узгоджену взаємодію освітньої та виробничої сфери з підготовки кваліфікованих працівників під час навчання.

"Із запровадженням дуальної освіти підприємства-замовники, які потребують навчальних кадрів, будуть укладати договори для співпраці з професійно-технічними навчальними закладами. Також вони створюватимуть відповідну базу, даватимуть замовлення і потім вже на роки укладатимуть контракти з навчальним закладом і його випускниками. Дуальна освіта передбачає можливість оплати за навчання спеціалістів, яких потребує певне підприємство. Без такої основи ми не зможемо розвивати Україну як промислового лідера в регіоні", – підкреслив Денис Шмигаль.

Наразі відомо, що глава Кабміну вже доручив в. о. міністру освіти і науки Сергію Шкарлету опрацювати питання підвищення стипендій для учнів професійно-технічних училищ. Як відомо, в нашій країні вже завершилася вступна кампанія, однак заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада 2020 року на спеціальність "Кваліфікований робітник".

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 вересня Зеленський заявив, що замінити живу школу на школу онлайн неможливо, проте наразі наша країна готова до формату дистанційної освіти, якщо буде велика хвиля COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?