Україна цьогоріч планує вступити до Організації економічного співробітництва
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна цьогоріч планує вступити до Організації економічного співробітництва

Україна цьогоріч планує вступити до Організації економічного співробітництва
Джерело:  online.ua

Україна прагне у 2023 році отримати статус асоційованого члена Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Джерело: голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер в інтерв’ю Укрінформу

Україна хоче стати членом ОЕСР

Як повідомляє очільник Держрегслужби, на початку грудня 2022 року українська делегація взяла участь у засіданні Комітету регуляторної політики ОЕСР у Парижі.

У ході зустрічі із керівництвом установи українська сторона запропонувала своє бачення того, як організація може допомогти Україні.

Зараз важко сказати, коли наша держава приєднається до ОЕСР, але інтеграція йде широкими кроками. Зі свого боку ми зробимо все можливе, аби вже цього року Україна стала асоційованим членом. Наша бачення дерегуляційної політики цілком співпадає з ключовими напрямками регуляторного Комітету ОЕСР, – наголосив Кучер.

Що відомо про Організацію економічного співробітництва та розвитку?

ОЕСР – міжнародна організація, членами якої на сьогодні є 37 країн. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності.

За впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ разом з МВФ та Світовим банком.

Організація виступає майданчиком, де її члени можуть обговорювати та визначати напрямки політичного, економічного та соціального розвитку, обмінюватись досвідом, знаходити рішення проблем узгодженої політики та координувати внутрішню політику.

Крім того, на ОЕСР покладено функції розробки науково-технічної політики, а також вирішення соціальних питань.

Статистичні дані ОЕСР є першочерговим пріоритетним джерелом для урядів та неурядових фінансових, економічних, інвестиційних, промислових установ.

Нагадаємо, що у липні 2023 року Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль передав від імені держави заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку.

ОЕСР у жовтні розглянула заявку України на вступ та розпочала обговорення на внутрішньому рівні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?