Україна у Криму атакувала російський аеродром першого класу "Саки"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна у Криму атакувала російський аеродром першого класу "Саки"

Україна у Криму атакувала російський аеродром першого класу "Саки"
Джерело:  online.ua

21 вересня СБУ та Військово-морські сили завдали масштабного вогневого удару по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму. Для атаки були застосовані дрони та ракети "Нептун".

Джерело: СБУ

Що відомо про атаку аеродрому "Саки" в Криму

На летовищі було щонайменше 12 бойових літаків (Су-24 і Су-30), а також ПЗРК "Панцир". Там же знаходилася база підготовки операторів БПЛА Mojaher. Саме ці безпілотники використовують росіяни для координації власних повітряних атак, а також як бойовий ударний дрон.

Удари Служби безпеки та Військово-морських сил влучили в ціль і завдали серйозних пошкоджень техніці окупантів. Для ураження ворога використали безпілотники, які перенавантажили російську ППО, а потім - запустили ракети "Нептун".

Тим часом російські пропагандистські телеграм-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати - пишуть про не менше 30 загиблих військових.

Своєю чергою в СБУ запевняють, що із кожним днем "бавовна" в Криму буде квітнути все більше - окупанти не можуть почувати себе в безпеці на окупованому півострові.

Україна не вперше атакує аеродром "Саки" у Криму

Минулого року в серпні аеродром "Саки", де дислокувалися російські винищувачі і бомбардувальники, які здійснюють нальоти на материкову Україну, вже потрапляв під удар.

Тоді було підтверджено знищення дев’яти літаків на аеродромі. При цьому відповідальності за ці удари українська сторона на себе не брала. В ЗМІ припускали, що удар по авіабазі міг бути нанесений з української зброї. Зокрема, з оперативно-тактичного ракетного комплексу "Грім".

Вибухи на авіабазі "Саки" в окупованому Кримському півострові призвели до того, що більша частина бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу.

До слова, уночі з 20 на 21 вересня безпілотники атакували окупований Крим та Орловську область РФ. У Криму атака тривала понад дві години. Вибухи чули в Євпаторії, Джанкої, Балаклаві, Севастополі, Саках, Новофедорівці та інших містах. Міноборони РФ заявило про нібито збиття 19 дронів.

Читайте також:

  • У РФ таємно визнали ураження трьох човнів та знищення системи ППО за два дні — дані російської розвідки

  • Шокові удари та таємні операції ЗСУ поставили під загрозу збереження Росією Криму — The Telegraph

  • У мережі зʼявилися фото пошкодженого підводного човна "Ростов-на-Дону"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?