Україна у вересні отримає перші Abrams — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна у вересні отримає перші Abrams — Politico

Україна у вересні отримає перші Abrams — Politico
Джерело:  online.ua

Україна вже в середині вересня має отримати кілька перших американських танків Abrams із загальної кількості у 31 одиницю.

Джерело:  Politico

Україна у вересні має отримати кілька перших танків Abrams

За словами представника Пентагону, мова йде про передачу Україні перших десяти танків Abrams.

За інформацією журналістів видання із посиланням на обізнані джерела, група українських військових завершила навчання на американських танках M1 Abrams.

На тренувальних полігонах у Німеччині та США проходили навчання 200 українських військових.

Офіційний представник Пентагону Мартін О'Доннелл зазначив, що українські солдати навчаються зберігати навички управління танками на армійській базі Графенвер у ФРН, аж до поки танки не будуть готові до бою.

За інформацією журналістів видання, офіційні особи на Заході розраховують, що отримання українськими військовими танків M1 Abrams надасть їм перевагу, необхідну для прориву оборони армії РФ.

За словами представника Міноборони, десять танків наразі перебувають у Німеччині на остаточному ремонті. Як тільки все буде готове, їх буде відправлено до України.

США мають намір прискорити доставку 31 танка Україні до осені, - зазначив О'Доннелл.

Українські екіпажі Abrams звершили підготовку в Німеччині

У Німеччині 200 бійців ЗСУ завершили навчання на американських танках Abrams. Вони оволоділи усіма необхідними знаннями, щоб вести бій, але поки що не повертаються в Україну.

Речник армії США у Європі полковника Мартіна О’Доннелл зазначив, що бійці залишаться в Німеччині.

З його слів, вони пройшли 12-тижневе навчання. При цьому отримали навички керування та обслуговування бронемашин Abrams. Також долучились до спеціальних батальйонних навчань force-on-force ("сила на силу") на полігоні Хохенфельс на півдні Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?