Україна в очах світової спільноти вже ніколи не буде просто пострадянською країною - Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна в очах світової спільноти вже ніколи не буде просто пострадянською країною - Свідомі про несвідоме

Україна в очах світової спільноти вже ніколи не буде просто пострадянською країною - Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Злочинна війна, розв'язана Кремлем, відкрила світовій спільноті справжню Україну та довела, що РФ - це зло. У новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач обговорили зміну відношення до українських науковців в світі та чому Україна більше не буде в очах світу просто пострадянською країною. 

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як змінилось ставлення до українських науковців після початку війни РФ проти України

За словами Віталія Луньова, в цілому Україна назавжди вийшла з під визначення просто країни пострадянського простору.

Зараз до українських вчених, які принаймні виїхали з України, ставляться з особливою увагою і повагою. Проте це стосується переважно певного сегменту українських науковців. Це здебільшого жінки, які мали можливість виїхати за кордон свого часу, чи навіть зараз виїжджають за межі України і стають дослідницями, професорками різних європейських університетів та наукових установ у США, де можуть демонструвати, яким насправді є український науковець, - зазначив Луньов.

Однак він підкреслив, що це певною мірою обмежений сегмент, оскільки це стосується переважно жінок і окремо визначеного кластеру напрямків науки, в яких наші науковці працюють.

Але все одно, таке вже ставлення з початку навіть на рівні здивування було серед європейців, бо, як вам відомо, до певного часу у більшості країн світу українські науковці мали пройти, як то кажуть, 9 кругів пекла, аби продемонструвати справжність та еквівалентність наших дипломів, наших наукових ступенів. І була така практика, коли у інших країнах одну, чи дві позиції зрізали. Тобто, якщо в Україні ти був доктором наук, то у світі тебе важали просто чи не магістром, не кажучі вже про більш низькі наукові ступені, - підкреслює Луньов.

Як війна допомогла змінити ставлення до українських науковців у світі 

Він зазначив, що наразі вже велика кількість країн визнають наших науковців, хоча на рівні запрошених професорів вони поки що не еквівалентні в тих країнах але на рівні запрошених гостьових професорів чи дослідників вже з нашими колегами комунікують.

Луньов підкреслив, що зворотньою стороною розв'язаної Кремлем війни проти України стало адекватне відношення до українських науковців у світі.

Читайте також:

Путін розпочав гру на самознищення — Свідомі про несвідоме;

Читайте також: Чому росіяни досі не розкрили брехню путіна про превентивну війну — Свідомі про несвідоме

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?