Україна в складній ситуації: Лукашенко дав Зеленському несподівану пораду
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна в складній ситуації: Лукашенко дав Зеленському несподівану пораду

Україна в складній ситуації: Лукашенко дав Зеленському несподівану пораду
Джерело:  online.ua

Україна зараз потрапила в складну ситуацію, в якій колись знаходилася Білорусь. Тому український лідер повинен виходити і шукати вихід не тільки на Заході або в Росії, але і черпати досвід Білорусі. Таку несподівану пораду президенту України дав білоруський лідер Олександр Лукашенко в ефірі російського радіо Ехо Москви, повідомляє ОNLINE.UA.

Говорячи про Україну, Лукашенко порівняв схожість Зеленського з собою. Він назвав президента України розумною і освіченою людиною, яка тільки в одному схожий з білоруським лідером - Зеленський, за словами Лукашенка, як і він розуміє, що вихід з кризи потрібно шукати не тільки на Заході і в Росії, але і в Білорусі.

"Україна потрапила в складну ситуацію, в якій колись Білорусь перебувала, і мені доводилося з цього виходити, - це досвід певний. І Володимир Зеленський як людина розумна - якщо ви з ним знайомі ... да знайомі, раніше знали його, - він людина освічена і розумна, він розуміє, що не тільки на Заході або в Росії треба цей досвід черпати, а й в Білорусі, оскільки Білорусь - це ще й дуже близька для них країна. Тому він іноді діє такими методами і реалізує ті чи інші завдання як вирішували це в Білорусі", - пояснив схожість Зеленського з собою Лукашенко.

Лукашенко підкреслив, що у Білорусі і України "дуже добрі відносини". Білоруський лідер додав, що Київ і Мінськ абсолютні і незаперечні союзники.

"Абсолютно правильно, ми союзники, це незаперечно. Ви знаєте, це наш абсолютний пріоритет. Україна для нас не союзник в такому розумінні, але у нас дуже добрі стосунки, близькі стосунки з Україною, які оцінюються понад п'ять мільярдів доларів товарообігу в рік. Це великий товарообіг", - підсумував Лукашенко.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що Лукашенко заявив, що Україна нібито сама дала привід для початку конфлікту з РФ. При цьому він не став виправдовувати Кремль, хоч і додав, що вважає український Крим "російським".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?