Україна відмовилася від коньяку і шампанського - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна відмовилася від коньяку і шампанського - перші подробиці

Україна відмовилася від коньяку і шампанського - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран повідомив неочікувану новину. За його словами, Україна припинила експорт продукції під назвами "коньяк" і "шампанське", передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу палати.

Згідно з додатком 3 регламенту Європейського парламенту і Європейської ради, країнами походження, які можуть використовувати назви "коньяк", "арманьяк", "граппа", "бренді де херес", визначені Франція, Італія та Іспанія.

"З огляду на те, що в Україні закінчився перехідний період після підписання Угоди про зону вільної торгівлі (з Євросоюзом), Торгово-промислова палата України припиняє видавати сертифікати на напої під назвами "коньяк", "арманьяк", "граппа", "бренді де херес" , - пояснив Непран.

За його словами, тепер, відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності, з України будуть експортувати вино ігристе і бренді. Варто звернути увагу на те, що згідно з міжнародним правом, використання назви "шампанське" закріплено за виробниками ігристого вина тільки у французькому регіоні Шампань, а "коньяк" - в регіоні Шарант у Франції. Підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, українська сторона взяла на себе зобов'язання дотримуватися міжнародних стандартів регіональних назв.

Як відомо, нещодавно парламент прийняв  закон про захист географічних брендів. Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС і взяла на себе зобов'язання охороняти європейські географічні назви від підробок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики назвали найбільш безпечні для здоров’я алкогольні напої,  які краще пити на Новий рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?