Що пити на Новий рік 2020: названі найбезпечніші алкогольні напої
Категорія
Технології
Дата публікації

Що пити на Новий рік 2020: названі найбезпечніші алкогольні напої

Що пити на Новий рік 2020: названі найбезпечніші алкогольні напої
Джерело:  online.ua

Складно уявити собі зустріч Нового року 2020 без пишного святкового столу та іскристого шампанського, яке відкривають під бій курантів майже у всіх українських родинах. Але на келиху шампанського, як правило, веселі гуляння не завершуються - у хід йдуть міцні алкогольні напої, безконтрольне вживання яких часто призводить до серйозних наслідків уже вранці 1 січня. Страшний головний біль, тремтіння у всьому тілі, божевільна жага і нудота - на обличчя ознаки похмілля, а якщо бути точніше, нищівного удару по організму. Що і як правильно пити на Новий рік 2020, щоб самопочуття не погіршилося? ONLINE.UA призводить рекомендації медиків, які розповіли, який пити алкоголь на Новий рік з найменшою шкодою для здоров'я.

Алкоголь на Новий рік 2020: вибираємо безпечний напій

Безпечного алкоголю, як і безпечної дози його вживання, не існує. Однак, якщо шукати компроміс, то самим нешкідливим алкоголем вважається вино. У невеликих кількостях таке спиртне навіть корисне для здоров'я, так як сприяє підвищенню тонусу судин, зниження рівня холестерину, розсмоктуванню тромбів, розщепленню жирової тканини.

Відмінний варіант для зустрічі Нового року - червоні сухі вина. У них міститься більше флавоноїдів, ніж в білих, і не так багато цукру, як в солодких і напівсолодких напоях. Завдяки цьому сухі вина надають менше впливу на печінку.

Як правильно пити на Новий рік 2020: поради медиків

Якщо вже ви зважилися на алкогольну вечірку в новорічну ніч, то який би напій для застілля не був обраний, слід дотримуватися нехитрих правил, щоб не було похмілля.

  • Не пийте на голодний шлунок.

  • Спиртне не можна змішувати - якщо почали пити шампанське, вино або горілку, то на них варто зупинитися. Інакше сп'яніння настане різко і ви ризикуєте не дочекатися завершення вечірки.

  • Між вживанням спиртного повинні бути перерви в 30-40 хвилин, щоб алкоголь плавно засвоювався і перероблявся печінкою.

  • Відмовтеся від газованих напоїв - вуглекислий газ викликає подразнення слизової шлунка і прискорює проникнення алкоголю в кров.

  • Пам'ятайте про міру: 2 келихи вина або 60 г горілки - безпечна доза для чоловіка.

І не забувайте, що, крім алкоголю, на Новий рік причиною поганого самопочуття можуть стати важкі для організму поєднання продуктів. В першу чергу уникайте комбінацій жирної їжі з алкоголем. А також солодких десертів з жирними м'ясними закусками. На новорічний стіл замість тортів та тістечок краще поставити фрукти або самостійно приготувати низькокалорійні десерти (сирний торт, запечені яблука чи груші).

Раніше ONLINE.UA називав головний колір Нового року 2020 та ділився порадами про те, в чому зустрічати рік Білого Металевого Щура.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?