Україна відновила імпорт електроенергії з Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відновила імпорт електроенергії з Росії

Україна відновила імпорт електроенергії з Росії
Джерело:  online.ua

1 лютого офіційно стало відомо, що Україна відновила імпорт електроенергії з Росії. Згідно з останніми даними, з 12:00 до 15:00 та з 20:00 до 21.00 планується постачати по 200 МВт-год щогодини. Із 21:00 по 23:00 - по 100 МВт-год щогодини. Згідно з добовими аукціонами "НЕК "Укренерго", поставки буде здійснювати ТОВ "ОНК-ГРУП". 2 лютого ця компанія здійснюватиме поставки 300 МВт-год щогодини (з 12:00 по 15.00 і з 20:00 по 21:00). Це підтверджують  дані  Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E та  "Інтерфакс-Україна", передає ONLINE.UA.

Окрім того, зазначається, що з 21.00 по 23.00 2 лютого ТОВ "ОНК-ГРУП" буде постачати по 200 МВт-год щогодини. Варто також звернути увагу на те, що ТОВ "ОНК-Груп" зареєстровано в Одесі. Кінцевим бенефіціарним власником вказаний Віктор Мілевський.

"За результатами місячного аукціону, доступ до перетину "Росія-Україна" з 1 по 28 лютого потужністю 50 МВт викупило ТОВ "НЕК", ще по 100 МВт на весь місяць і додатково на другу його половину придбало ТОВ "Стімекс". У результаті трейдери викупили 11,5% доступної пропускної здатності на місяць і її третина - на період 15-28 лютого",  йдеться в повідомленні інформаційної агенції.

Також відомо, що бенефіціарами ТОВ "Стімекс" (по 50%) є Ольга Дячик і Сергій Дружук, який раніше працював генеральним директором в "ПАККО Холдинг"  рітейлері і операторі магазинів "Вопак" і "Пакко" в Західній Україні.

"На початку липня 2019 року компанія отримала ліцензію на постачання електроенергії. Згідно з даними сайту StimexEnergy, їх пріоритетними клієнтами в постачанні електроенергії є ТЦ і ТРЦ",  зазначає "Інтерфакс-Україна".

Що важливо розуміти, засновником ТОВ "НЕК" є ТОВ "Агентство інвестиційного менеджменту", президентом якого вказаний колишній глава "Регіональної газопостачальної компанії" Дмитра Фірташа Олександр Притика.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко нарешті прокоментував пропозицію щодо імпорт газу з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?