Україна відреагувала на інцидент з Зозулею на матчі в Іспанії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна відреагувала на інцидент з Зозулею на матчі в Іспанії

Україна відреагувала на інцидент з Зозулею на матчі в Іспанії
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних прав виступило із жорсткою заявою щодо інциденту із форвардом Романом Зозулею на матчі в Іспанії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Офіційний Київ засуджує подібні провокації проти українських громадян.

"Ганебні образи з боку т.зв. вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею – природня риса свідомого громадянина в цивілізованому світі", - вважає речниця міністерства Катерина Зеленко.

Загалом МЗС висловило підтримку футболісту. Також підкреслюється, що футбол й надалі служитиме інструментом для зміцнення миру та об'єднання людей поза державними кордонами.

Київ звернувся до іспанського уряду та Королівської іспанської футбольної федерації із закликом щодо належної реакції на інцидент. Подібні випадки не повинні повторюватися.

Як повідомляв ONLINE.UA, футбольні фанати під час матчу "Райо Вальєкано" та "Альбасете"вигукували звинувачення у нацизмі щодо Романа Зозулі. Це спровокувало зрив матчу, бо його команда "Альбасете" відмовилася повертатися на поле після перерви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?