Україна відреагувала на затримання в Молдові судді Чауса: опублікований документ
Категорія
Події
Дата публікації

Україна відреагувала на затримання в Молдові судді Чауса: опублікований документ

Україна відреагувала на затримання в Молдові судді Чауса: опублікований документ
Джерело:  online.ua

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі України заявили про те, що вимагатимуть від Молдови видачі затриманого на території країни судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву САП на офіційній сторінці в Facebook.

Читайте також: Нехай в Молдові і саджають, тут вийде: мережа обговорює упіймання судді Чауса
"За оперативною інформацією, на початку 2017 року стало відомо про перебування підозрюваного Чауса М.А. на території Республіки Молдови. 18 січня 2017 прокурором САП погоджено відповідне клопотання детективів НАБУ про взяття під варту до отримання вимоги про його видачу правоохоронним органам України. Після офіційного підтвердження інформації про його затримання на території Молдови Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде вимагати видачі затриманого в Україні для здійснення правосуддя відповідно до законодавства", - сказано в заяві прокуратури.
Також на сторінці САП в Facebook з'явилася копія клопотання Національного антикорупційного бюро.


Як повідомляв ONLINE.UA, Микола Чаус був викритий в отриманні великого хабара на своєму робочому місці. Пізніше під час обшуку в його будинку були виявлені скляні банки зі 150 тисячами доларів, які були закопані в саду.
Пізніше стало відомо, що суддя скористався відсутністю рішення Верховної Ради на його арешт і втік, за даними оперативників, на територію окупованого Криму.
При цьому 1 березня в Молдові повідомили про добровільну здачу Чауса правоохоронним органам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?