Україна виграла "битву" за Тризуб у Великій Британії - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна виграла "битву" за Тризуб у Великій Британії - що відомо

Україна виграла "битву" за Тризуб у Великій Британії - що відомо
Джерело:  online.ua

Поліція Великої Британії вирішила прибрати український Тризуб зі сторінок антитерористичного посібника для силовиків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство України у Лондоні.

За даними представництва, цьому передувала активна робота дипломатів.

"У відповідь на численні звернення українців та за результатами роботи українських дипломатів, британська поліція ухвалила рішення видалити Державний герб України з антитерористичного посібника", - проінформували у посольстві.

Нагадаємо, відомості про один з головних державних символів України у поліцейському посібнику з екстремізму викликали резонанс. Офіційний Київ звернувся до британської сторони за поясненням.

Втім, реакція посольства Лондона була сухою й не містила відповіді - чи буде Тризуб вилучено з матеріалів. Українська сторона це також відзначила.

Як повідомляв ONLINE.UA, причиною появи Тризуба у посібнику контртерористичне управління поліції Британії назвало діяльність угрупування "Національна дія". Його учасники використовували цей символ як власний, тож його й внесли до переліку екстремістських елементів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?