Україна виграла справу "боргу Януковича" на 3 млрд доларів у Верховному суді Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна виграла справу "боргу Януковича" на 3 млрд доларів у Верховному суді Британії

Україна виграла справу "боргу Януковича" на 3 млрд доларів у Верховному суді Британії
Джерело:  online.ua

Верховний суд Великої Британії виніс рішення щодо позики на 3 млрд доларів, яку "легітимний президент" Віктор Янукович взяв у Володимира Путіна в грудні 2013 перед втечею з Києва.

Джерело: Міністерство фінансів України

Перемога справедливості та верховенства права

Верховний суд одноголосно вирішив, що у справі не може бути винесено рішення у порядку спрощеного провадження.

Верховний Суд Сполученого Королівства сьогодні дійшов до висновку, що аргументи лінії захисту України щодо примусу, які ґрунтуються на фактах погроз агресії Росії мають бути досліджені за повною процедурою під час відкритого засідання в англійському суді. Постановивши це знакове рішення через більш ніж сім років після того, як Росія подала позов проти України до англійського суду, Верховний Суд цим підтримав позицію України, – заявили в Мінфіні.

Росія намагалася переконати суд винести рішення на свою користь, застосувавши скорочену процедуру і тим самим уникаючи детального дослідження своїх дій, зазначили у міністерстві.

Верховний суд Британії відхилив прохання Росії та визнав, що аргументи лінії захисту України щодо примусу є спроможними й мають бути належним чином вивчені з дослідженням усіх доказів.

Як відреагували в Україні

Президент Володимир Зеленський поділився хорошою новиною та написав, що Україна здобула чергову перемогу над агресором.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на тому, що суд визнав сильну позицію захисту України щодо примусу та погроз Росії застосувати силу.

Важлива перемога України над Росією на міжнародному фронті. Верховний Суд Сполученого Королівства направив справу про єврооблігації на 3 млрд доларів, яку ініціювала РФ проти нашої держави, на розгляд за повною процедурою в англійському суді.

Фото: скріншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?